by

Hrvatski autoklub, auto s.#Auto #s


Hrvatski autoklub

Auto s Pomoć na cesti (+385 1) 1987 Stanje na cestama 072 777 777 Služba za korisnike 0800 9987

Pretraživanje HAK.hr

Upišite traženi pojam te pritisnite enter ili kliknite na povećalo.

Auto Hrvatska

Nova pogodnost za članove HAK-a

Ušteda za članove

Iskoristite pogodnosti u Croduxu

HAK obiteljsko članstvo

Niz pogodnosti za Vas i Vašu obitelj

Učlanite se u HAK

Učlanite se u HAK dok nije prekasno!

/uclani-se

  • Auto s
  • Auto s
  • Auto s
  • Auto s

Vijesti iz kluba

Auto s

Zima je pred vratima, od 15. studenog obavezna je zimska oprema

Zima, klimatološki, počinje tek s početkom prosinca, ali od 15. studenog zimska oprema obavezna je na zimskim dionicama cesta u Republici Hrvatskoj.

Izdvajamo

Auto s

Dani tehničke ispravnosti vozila 2017.

Pozivamo vozače da sa svojim vozilima pristupe preventivno-sigurnosnoj akciji Dani tehničke ispravnosti vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa.

Broj korisnika 227099

Stanje na cestama

16.11.2017. 03:06

Za sve skupine vozila otvoreni su: državne ceste DC1 (Lička magistrala), DC3 kroz Gorski kotar, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, DC27 Gračac-Zaton Obrovački te Krčki i Paški most. Samo za osobna vozila, zbog jakog vjetra, otvorene su: -autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica (od 02:02 sata) -autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice -autocesta A7 Draga-Šmrika; -Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene. Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila te vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina). Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorena je DC218 Bruvno-Mazin-Dobroselo. Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Lici: -DC25 Gospić-Karlobag; -DC42 u mjestu Poljanak; -DC52 Špilnik-Korenica; -ŽC5199 Šušanj-Štirovača; -LC59122 Šušanj-Ledenik; -LC59123 Šušanj-Konjsko i sve županijske i lokalne ceste na području Korenice. Mokri su ili vlažni te skliski kolnici mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, Dalmaciji i dijelu Hrvatskog primorja. Upozoravamo na moguće odrone zemlje i kamenja. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje te ne kreću na put bez zimske opreme. Za sav promet zatvorene su ceste (zbog radova): -DC75 u Karigadoru, na dionici Vodnjan – Pula i rotor Tar-Lanterna, -DC46 Đakovo-Budrovci, -DC206 Hum na Sutli-Kostel, -DC300 Umag-Finida (radovi na kružnom raskrižju Marketi u Umagu), -DC502 Smilčić-Pridraga. Zbog razminiranja prekida se promet na cestama (vozila se propuštaju svaki puni sat po 15 minuta): -ŽC5113 Križpolje-Glibodol-Lička Jasenica (od 8 do 16 sati); -lokalna cesta LC59061 Perušić-Bukovac Perušićki (od 7 do 16 sati). Na državnoj cesti D32 kod mjesta Smrečje (kod Čabra) i DC42 kod mjesta Ljubošina (kod Vrbovskog) zbog klizišta se vozi jednim trakom, uz regulaciju prometa semaforima. Kod Ljubošine (DC42) zabrana je prometa za vozila ukupne mase iznad 3,5 tone. Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: -DC1 na dionicama Točak-Hrvatski Blagaj; Prevjes-Kravlja Draga i kod križanja s DC59 u Oćestovu; -DC2 u Vukovaru, u Ulici Priljevo; -Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestima Murvica Gornja i Marina, -DC27 na mostu Obrovac i u naseljima Budak i Stankovci; -DC66 Pula-Most Raša u naselju Marčana; -DC206 Valentinovo-Krapina; -DC42 kod mjesta Ljubošina.

16.11.2017. 03:06

Prometna prognoza za 16. studenog 2017. godine Uz moguć snijeg u gorju vozače podsjećamo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. U ostalom dijelu zemlje vozit će se po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima od kiše. U prvom dijelu dana na Jadranskoj magistrali (DC8), kao i na autocestama A1 i A6 Rijeka-Zagreb zbog bure moguće su zabrane za pojedine skupine vozila, te poteškoće u trajektnom i katamaranskom prometu. Vozačima savjetujemo da prije puta provjere trenutno stanje na cestama. Zbog niskih temperatura u gorskim predjelima moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Na pojedinim dionicama cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika, stoga vozače molimo za strpljenje te upozoravamo da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine. Na graničnim prijelazima: Bajakovo, Macelj, Bregana i Pasjak očekujemo pojačan promet teretnih vozila. Od 15. studenog do 15. travnja iduće godine obavezna je zimska oprema na zimskim dionicama cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 tone podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lanci za snijeg koji se postavljaju na jednu pogonsku osovinu. HAK želi Vam sretan put i sigurnu vožnju!

Zabrane za teretna

Auto sLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *